Sousedské trhy na Kachličce překvapily!

Trhový prodej se u nás v Třebechovicích p. O. konal již od roku 2018 pod taktovkou My pod Orebem, konkrétně Martiny Andrysové a Jany Jandíkové. Měnil svá prodejní místa, kde se dalo, až si našel prostor na Kachličce (Na Kopečku 73). Nové místo, nový název: „Sousedské trhy na Kachličce“.

Cílem trhů je především potkat se se „sousedy“ a sdílet, co jsme doma vypěstovali, ušili, vytvořili, uvařili. Až budeme totiž příště shánět domácí petržel, víme, u které sousedky si o ni požádat.

Je zajímavé, jak bývalé kamnářství E. Příhody, tzv. „Kachlička“, sdružovalo vždy mnoho lidí. Kolik příběhů našich sousedů je zde zapsáno! Kronika Kachličky se tedy píše dále a vy jste její součástí.

Trhy se budou konat vždy v období významnějších českých tradic. První sousedské trhy proběhly o víkendu v blízkosti svátku sv. Martina, a kromě mléčných výrobků, přebytků ze zahrádek a domácí tvorby, nabídly i svatomartinské husy.

Druhé trhy na sebe nenechaly příliš dlouho čekat. Dva dny před svátkem sv. Mikuláše otevřely opět své dveře nejen návštěvníkům trhů, ale také dětem a jejich rodičům a prarodičům. Mikuláš se dvěma anděly naděloval domácí perníčky od Jany Jandíkové.  Návštěvníci mohli díky Martině Andrysové podarovat příspěvkem také děti skrze nadační fond Srdce na dlani. Vybralo se 720 Kč. Nadační fond vám velmi děkuje. Účast trhovců i návštěvníků byla oba víkendy velmi početná.

A kdy se můžeme těšit na příští Sousedské trhy na Kachličce? Na Masopusta přeci. Jelikož v našem kraji v ten čas budou jarní prázdniny, proběhnou trhy o 2 víkendy dříve, a sice v sobotu 4. 2. 2023 opět mezi 9. a 11. hodinou. Kdopak si dá maso? Někdo jitrničku?

Za Klíč k tvořivosti, z. ú. a My pod Orebem Klára a Marek Novotní

 

 

Klíč k tvořivosti, z. ú.

Jiráskova 1301
Třebechovice pod Orebem
503 46
+420 604 213 911 info@klic-k-tvorivosti.cz
Vytvořeno službou Webnode