Report z akce Ať kvete naše město

Obyvatelé města Třebechovice po Orebem se často nelibě vyslovovali k trávníkovým plochám ve městě.  Místní nezisková organizace, Klíč k tvořivosti, z. ú., se proto rozhodl otevřít toto téma a ve spolupráci s městem, místními organizacemi a veřejností zkrášlit holé trávníky podél cest ve městě Třebechovice pod Orebem a jeho místních částech osázením jarními cibulovinami. Akce dostala název „Ať kvete naše město!“ a byla finančně podpořena Nadací via.

Projekt zahájily společné diskuze s vedením města, technickými službami a organizacemi ve městě. V dubnu byla vyhlášena výtvarná soutěž pro děti do 15ti let, které zpodobnily svoji nejkrásnější představu kvetoucích Třebechovic, přičemž jeden z obrázků byl vybrán jako plakát pro tuto akci. Jejich tvorbu si můžete prohlédnout na stránkách Klíče.

 V sobotu 26. září nastalo společné sázení pro veřejnost v ul. Hradecká, Komenského a Trčkova, které se zúčastnili i někteří zastupitelé města. V ten den proběhl kulturní program v Motoazylu, na kterém byla předána ocenění soutěžícím výtvarné soutěže, návštěvníky pobavilo hradecké improvizační divadlo B.I.Z.O.N.I.  a roztančila místní hudební skupina 559 or Deuces Wild.

Během měsíce října pak sázely ve městě (náměstí, Týnišťská, Na Stavě, Heldův park) místní organizace a obyvatelé ve vesnicích (Polánky, Nepasice) dle počasí a svých časových možností.

Do projektu se zapojila MŠ, ZŠ, lesní školka Lesokruh, Třebechovické muzeum betlémů, My pod Orebem a veřejnost, sázelo celkem přibližně 350 osob. Zasazeno bylo celkem 8.400 ks jarních cibulek!

Klíč k tvořivosti, z. ú. tímto děkuje Nadaci via, všem účastníkům, pomocníkům, podporovatelům za báječnou spolupráci a zábavu a těší se, že připomínkou pro nás a projíždějící návštěvníky budou každoroční jarní květy podél cest Třebechovic pod Orebem, Polánek a Nepasic.

Více o akci a fotogalerie na www.klic-k-tvorivosti.cz.

Za Klíč k tvořivosti, z. ú. Klára Zdechovská

Klíč k tvořivosti, z. ú.

Jiráskova 1301
Třebechovice pod Orebem
503 46
+420 604 213 911 info@klic-k-tvorivosti.cz
Vytvořeno službou Webnode